joi, 5 decembrie 2013

Centrul Istoric al Capitalei: proiect de refacere a 21 de tuneluri

Primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat ca imobilele din Centrul Istoric al Capitalei ar putea fi refăcute in mai puţin de doi ani, iar tuneluri care legau în trecut unele imobile vor putea fi reamenajate pentru vizitare.
"Ele cunosc o rata de refacere de care, cel puţin pentru momentul asta financiar în care trăim, sunt mulţumit. Sunt 26 de cladiri care se afla în lucru, continuu şi cu încă şapte clădiri care sunt ale noastre, ale municipalităţii, cu tot cu faţadă, dar şi consolidare. Daca mergem în ritmul acesta, în doi ani de zile clădirile din Centrul Istoric sunt refăcute, ceea ce nu poate decât să mă bucure, pentru că aici am lasat şi ani, şi bani şi efort şi este bine pentru oraş", a afirmat Oprescu, în timpul vizitei la şantierul deschis la  Hanul Gabroveni.

De asemenea, edilul-şef a spus că încearcă să refacă tunelurile de sub clădirile din Centrul Istoric.

"Am început să le redesenăm"

Tunelurile de sub imobilele din Centrul Istoric al Bucureştiului urmează să intre într-un proces de restaurare, simultan cu refacerea clădirilor deteriorate din zonă.
"Sunt în jur de 21 de bucati din fostele tuneluri vechi care legau clădirile principale între ele. Am început să le luam din istorie, să le redesenam pe foaie, după care să intram cu aparatura aceasta modernă, să vedem care sunt permeabile dintre ele, care nu. Să vedem care dintre ele pot fi recondiţionate, care pot fi refăcute şi, după ce le refacem, să le dam în circuitul turistic", a precizat Sorin Oprescu.

Primarul general al Capitalei a mai precizat că, iniţial, aceste tuneluri au fost mult mai lungi.
"Specialiştii ştiau că acestea există, dar acum trebuie şi confirmarea că nu sunt obturate sau dărâmate total", a adăugat primarul general, potrivit căruia vor fi suficienţi bani pentru aceste lucrări.

Un comentariu:

clicksud spunea...

I am very impressed. I found a lot of informative stuff in your article. Keep it up. Excellent, Thx!.
Vlad sezonul 4.